SEO-migratie

Website migreren zonder organisch verkeer te verliezen

Ben jij van plan om jouw huidige website of domeinnaam te vervangen door een nieuwe, maar wil je niet dat je rankings in zoekmachines verloren gaan?

Wij begeleiden jouw website-migratie vanuit SEO-perspectief, zodat jouw rankings gewaarborgd blijven en jij geen organisch verkeer verliest.

Meer weten? Neem contact op
Contact opnemen
↳ 100% Gratis & Vrijblijvend
SEO-migratie nieuwe website

Deze bedrijven
gingen jou voor

Een greep uit onze tevreden klanten. Al meer dan 50 bedrijven gingen jou voor en worden organisch beter gevonden!
Laten we kennismaken
Laten we kennismaken
↳ 100% Gratis & Vrijblijvend

SEO-migratie FAQ

Regelmatig krijgen wij vragen over website-migraties en SEO-migraties. We hebben de meestgestelde vragen beantwoord en op een rij gezet.

Wat is een website-migratie?

Ben jij van plan om jouw huidige website te vervangen door een nieuwe website, ben jij van plan om je huidige domeinnaam te veranderen in een nieuwe domeinnaam of wil je meerdere websites samenvoegen? In al die gevallen spreken we over een website-migratie.

Wat is een SEO-migratie?

Tijdens een SEO-migratie begeleiden we een website-migratie vanuit SEO-perspectief. Ben jij op dit moment goed vindbaar in Google? Dan wil je je rankings vast en zeker niet verliezen. Het is daarom van groot belang om rekening te houden met SEO. De nieuwe website moet SEO-proof zijn, content moet op een juiste manier worden meegenomen en er moeten redirects worden ingesteld, zodat bezoekers op de nieuwe website op de juiste plek terecht komen.

Waarom is een SEO-migratie belangrijk?

Wie goede rankings heeft, wil die ongetwijfeld niet verliezen. Om ervoor te zorgen dat rankings snel terugkomen en zoveel mogelijk hetzelfde blijven, dien je bij de website-migratie rekening te houden met SEO.

Wanneer is een SEO-migratie nodig?

Trekt jouw website organisch verkeer via zoekmachines en wil je dat verkeer niet verliezen? Dan is een SEO-migratie onder andere noodzakelijk in een van de onderstaande situaties:

  • Het veranderen van je domeinnaam.
  • Het lanceren van een nieuwe website die je huidige website vervangt.
  • Het veranderen van de url-structuur van een bestaande website.
  • Het doen van (grote) technische aanpassingen aan een bestaande website, zoals de overgang van http naar https of www naar non-www.
  • Het samenvoegen van meerdere websites en/of domeinnamen.

Hoelang duurt een SEO-migratietraject?

Dat is verschilt per situatie. Gaat het om een kleine website met slechts een paar pagina's of verandert alleen de domeinnaam? Dan duurt een migratie meestal slechts een paar uurtjes Echter, ben je van plan om een grote website te migreren? Dan dien je met veel meer factoren rekening te houden, waardoor een goede SEO-migratie waarschijnlijk meer tijd kost. Daarom wordt per situatie bekeken hoelang de SEO-migratie in beslag neemt.

Blijven je rankings altijd hetzelfde?

Een website-migratie gaat soms - vooral als de domeinnaam verandert - gepaard met een kortstondig verlies van rankings in zoekmachines. Juist om ervoor te zorgen dat de zoekmachine de migratie goed begrijpt, is het van groot belang om rekening te houden met SEO. Door een website-migratie op een juiste manier uit te voeren, vergroot je de kans dat rankings hetzelfde blijven of zelfs beter worden.

Nieuwe website en SEO, hoe doe je dat?

Wil je je huidige website vervangen door een nieuwe website? Dan is het verstandig om tijdens het bouwen van de website al rekening te houden met SEO. Een website-migratie is een spannend en tijdrovend proces, maar tegelijkertijd het uitgelezen moment om je website te optimaliseren. Een freelance SEO-specialist kan jou op het vlak van zoekmachineoptimalisatie adviseren tijdens de ontwikkeling van de nieuwe website.
fanatiek in
  • SEO.
  • technische SEO.
  • on-page SEO.
  • off-page SEO.
  • ranken.