Beter vindbaar met local SEO

Is jouw bedrijf actief in een bepaalde stad of regio en wil je lokaal beter vindbaar en zichtbaar zijn?

Wij kunnen jou helpen om jouw website te optimaliseren en beter vindbaar te maken in een gewenste regio, in Google en in andere zoekmachines.

Vraag een gratis SEO-gesprek aan
Gratis SEO-gesprek
↳ 100% Gratis & Vrijblijvend
Local SEO

Deze bedrijven
gingen jou voor

Een greep uit onze tevreden klanten. Al meer dan 50 bedrijven gingen jou voor en worden organisch beter gevonden!
Laten we kennismaken
Laten we kennismaken
↳ 100% Gratis & Vrijblijvend

Local SEO FAQ

Regelmatig krijgen wij vragen over lokale vindbaarheid in zoekmachines en local SEO. Daarom hebben we de meest gestelde vragen beantwoord en op een rij gezet.

Wat is local SEO?

De zoekmachineresultatenpagina's van zoekmachines zijn sterk gepersonaliseerd. Wist je dat zoekmachines hun gebruikers in Amsterdam andere resultaten voorschotelen dan gebruikers in Maastricht? Een bedrijf dat alleen actief is in een bepaalde plaats wil waarschijnlijk vooral in die plaats en de omgeving daarvan goed vindbaar en zichtbaar zijn. In zo'n geval dient de bedrijfswebsite zo geoptimaliseerd te worden, dat deze beter vindbaar wordt in de lokale zoekresulaten en voor lokaal-geörienteerde zoekopdrachten. Het optimaliseren van een website, zodat deze beter vindbaar wordt in de lokale zoekresultaten en voor lokaal-geörienteerde zoekopdrachten, noemen we local SEO.

Je kunt local SEO grofweg onderverdelen in twee onderdelen, namelijk het scoren in de reguliere zoekenresultaten en het scoren in Google Local Pack (Maps Pack).

Voor welke regio's doen jullie local SEO?

Wij doen local SEO voor alle steden, dorpen en regio's in de wereld, maar hebben ons gespecialiseerd in local SEO voor Nederlandse plaatsen, zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Omdat wij zijn gevestigd in Noord-Brabant hebben we het meeste ervaring met steden in deze provincie, zoals Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch.

Voor wie is local SEO interessant?

Hoewel je misschien zou denken dat local SEO vooral interessant is voor bedrijven die puur en alleen in een bepaalde regio opereren, zoals mkb-ondernemingen, kunnen ook nationaal- en zelfs international-geörienteerde bedrijven baat hebben bij local SEO. Local SEO is namelijk ook inzetbaar om de lokale vindbaarheid van individuele vestigingen te verbeteren.

Wat zijn voorbeelden van lokale zoekopdrachten?

Om beter te duiden wat lokaal-geörienteerde zoekopdrachten zijn, hebben we een aantal voorbeelden op een rij gezet:

  • Schilder Amsterdam
  • Loodgieter Noord-Brabant
  • Huisarts

Hoewel de laatste zoekopdracht misschien een vreemde eend in de bijt is, is dit ook een lokale zoekopdracht. Zoek zelf maar eens met het zoekwoord huisarts. Je zult opmerken dat er huisartsen in jouw omgeving worden getoond.

Leuk feitje: bijna de helft van de zoekopdrachten heeft een lokale intentie.

Wat is Google Business Profile?

Google Business Profile, voorheen Google My Business en door SEO's vaak afgekort tot GMB, is een advertentiedienst voor lokale bedrijven die wordt aangeboden door Google. De advertentiedienst is ook gratis te gebruiken. Je bent de advertentiedienst vast al wel eens tegengekomen. Zoek maar eens naar een bedrijf in jouw buurt. Zeer waarschijnlijk wordt er een blok met bedrijfsinformatie over het bedrijf getoond. In dit blok vind je bijvoorbeeld adresgegevens, een telefoonnummer, een website, maar ook informatie over de diensten die het bedrijf levert en reviews.

In het Nederlands werd Google My Business eerder Google Mijn Bedrijf genoemd. Tegenwoordig heet de dienst Google Bedrijfsprofiel.

Hoeveel kost local SEO?

Transparantie, openheid van zaken en eerlijkheid zijn de basis van vertrouwen. Het tarief dat wij hanteren is daarom openbaar en bedraagt 80 euro per uur.
fanatiek in
  • SEO.
  • technische SEO.
  • on-page SEO.
  • off-page SEO.
  • ranken.