,

Welke zorgverzekering kiezen voor 2018?

Een belangrijke stap is het vergelijken van zorgverzekeringen. Om zo te kijken welke de geschikte en voordelige verzekering voor jou is en welke goed bij jou eisen aansluit. Tijdens het vergelijken word ook rekening gehouden met je leeftijd, inkomen en natuurlijk jouw behoeftes. Dit kan je doen via zorgverzekering vergelijken 2018. Wat een goede reden is om h zorgverzekerings te vergelijken is dat je bijvoorbeeld geld wilt besparen. Misschien ben je aanvullend verzekerd maar je gebruikt niet alles. Dan is dit zonde en kan je beter een andere verzekering zoeken met het juiste pakket voor jou. Zorgverzekeraars bieden soms verschillende basisverzekeringen aan. Waar het verschil in zit is in het aantal zorgaanbieders waarmee de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. En hoeveel je vergoed krijgt bij zorgverleners waar de zorgverzekeraar geen contact mee heeft.

Basisverzekering

Wat is een basisverzekering. Dat is een standaardpakket die verplicht is voor alle Nederlanders. Dit pakket vergoed de meest voorkomende zorg, zoals zorg in het ziekenhuis, bezoek of een behandeling bij de huisarts. Het afsluiten van een zorgverstrekking met alleen de basisdekking is goedkoper, omdat je geen gebruik maakt van een aanvullende verzekering wat die is weer duurder. Alleen ieder jaar liggen er weer verschillende premies voor de basisverzekering.

Aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering heb je dekking voor dingen die niet binnen het basispakket vallen. Bij voorbeeld tandheelkunde. Maar naast dit zijn er ook aanvullende verzekeringen die speciaal gericht zijn op jongeren, of senioren of gezinnen. Voor je gezin is het weer belangrijk dat je kraamzorg vergoed wordt. Ook voor aanvullende pakketten betaal je premie. Als je bijvoorbeeld veel sport dan heb je een grote kans op blessures en is het handig als je een aanvullende verzekering hebt met daarbij fysiotherapie. Niet dat je dit zelf hoeft te betalen.

Written by Fanatiek

De Fanatiek redactie houdt zich achter de schermen bezig met de laatste ontwikkelingen, ludieke berichten en alternatief nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Genieten met een veranda

Tips voor kinderen met een telefoon