,

Welke energieleverancier past bij mij?

Je kent het wel, weer een verkoper aan de deur die beweert dat zijn energiemaatschappij het voordeligst is, maar is de beste prijs nog steeds het belangrijkst naar onze zoektocht voor de best passende energieleverancier?

Energieaanbieders trekken tegenwoordig alles uit de kast om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn. Zo proberen zij zich te onderscheiden doormiddel van de vele applicaties om het energieverbruik te meten, het aanbieden van groene energie en het opstellen van flexibele contracten.

 

Groene stroom of grijze stroom

Particulieren/ondernemers worden zich steeds bewuster van hun verbruik en hun impact op de aarde. We willen allemaal de natuur zo min mogelijk belasten maar er in de winter ook warmpjes bijzitten, en dit tegen een zo laag mogelijk tarief. Groene stroom wordt steeds toegankelijker voor veel consumenten omdat de prijs van groene stroom bijna hetzelfde is als die van grijze stroom.

 

Vaste prijs contract

Een van de moeilijkste beslissingen van het kiezen van een contract blijkt toch de tijdsduur van het contract te zijn. Veel consumenten zijn niet op de hoogte van de energieprijzen waardoor zij een contract kunnen tekenen dat uiteindelijk niet gunstig blijkt te zijn. Het is daarom aan te raden om je te oriënteren op het gebied van de energieprijzen en daarna voor jezelf te bepalen of je een 1-jarig contract tekent of een 3-jarig contract.

 

Energieprijzen

Energie is een homogeen product, veel mensen zullen daarom alleen geïnteresseerd zijn in het vinden van de goedkoopste aanbieder. Dit hoeft tegenwoordig niet meer moeilijk te zijn. Net als voor veel andere producten zijn er ook voor energieaanbieders vergelijkingssites. Deze websites zijn erg klantvriendelijk ingesteld zodat iedereen in enkele klikken op de knop kan zien wat voor hem of haar de goedkoopste aanbieder is. De vergelijkingswebsite geeft ook de bovengenoemde criteria aan zoals de duur van het contract en of het groene of grijze stroom betreft.

 

 

Written by Fanatiek

De Fanatiek redactie houdt zich achter de schermen bezig met de laatste ontwikkelingen, ludieke berichten en alternatief nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat voor kredietkaart kies jij?