,

Spijt van je tattoo?

Je zult de eerste niet zijn die spijt van z’n tatoeage krijgt. Een tattoo wordt nog te vaak in een opwelling gezet. En zelfs als een tattoo weloverwogen geplaatst wordt, kan er altijd een moment komen waarop je denkt ‘weg ermee’. Denk bijvoorbeeld aan die naam van een geliefde of symbool van een bepaalde club. De liefde gaat over en dat symbool wordt nou niet echt gewaardeerd door een nieuwe werkgever. Zomaar wat redenen om de tatoeage te laten verwijderen.

Het verwijderen van een tattoo is makkelijker dan een aantal jaar geleden. Maar het is geen makkelijke behandeling. Althans, het kost veel tijd en geld. Maar gelukkig is het laten verwijderen veel minder pijnlijk dan een aantal jaar geleden. Laten we eens kijken hoe het verwijderen van een tattoo kan.

Coveren

Ok, dit is niet echt verwijderen maar wordt wel vaak toegepast. Een nieuwe tattoo over je oude heen laten zetten. Dat is coveren. Die nieuwe tattoo is vaak groter en donkerder (grotere dichtheid) zodat de oude tattoo niet meer zichtbaar is. Coveren kan werken, maar denk er goed over na. Want als je spijt krijgt van je cover is er meer tattoo te verwijderen dan wanneer je direct je oude tattoo had laten weghalen. Sommige covers kunnen fantastisch uitpakken, anderen vallen tegen. Dit ligt natuurlijk aan de tatoeëerder.

Laseren

Met een laser kan jouw oude tattoo echt worden verwijderd. Met een laser kan pigment worden afgebroken kan de tattoo beetje bij beetje worden verwijderd. Of zoals we kunnen lezen op laserpraktijkbreda.nl “De stralen van de laser zorgen ervoor dat inktpigmenten van de tatoeage in kleinere stukjes worden gebroken. Toen de tatoeage werd geplaatst in de lederhuid kon je lichaam de ingespoten stukjes kleurstof niet afvoeren. Deze inktdeeltjes werden in cellen opgeslagen en ingekapseld in de lederhuid. Door vergruizing van de laser kunnen de kleurdeeltjes door de omliggende cellen worden opgenomen en door het lichaam zelf worden afgevoerd.”

Het verwijderen van een tatoeage kost ongeveer 10 keer meer dan het zetten ervan. Iets om even in het achterhoofd te houden als je iets laat zetten. Bovendien moet de huid tussen iedere sessie herstellen. Zo kan een naam van een ex-geliefde verwijderen makkelijk 8 behandelingen kosten en moet tussen iedere behandeling zo’n 6 weken zitten. Je bent dus een jaartje verder, dan is de tattoo wel echt weg. En met moderne lasers herstelt de huid ook netjes.

Dus spijt van je tattoo? Bedenk goed of je liever helemaal geen tattoo op die plek hebt of kies je voor een grotere over je oude heen?

Written by Fanatiek

De Fanatiek redactie houdt zich achter de schermen bezig met de laatste ontwikkelingen, ludieke berichten en alternatief nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Snapchat

Jongeren onderschatten gevaren Snapchat

Internet vergelijken

Alles in 1 vergelijken