,

Osmanen Germania opent chapter in Nederland

Je ziet ze in stoere herkenbare kleding en symboliek. Leden die lopen in leren jacks met logo’s en clubemblemen, de zogeheten patches. Het gaat om Osmanen Germania, een Duitse boksclub die sinds kort ook opduikt in Nederland. De naam van de club refereert aan het het Ottomaanse rijk, vanwege de Turkse afkomst van de leden.

De leden van de club bestaan onder meer uit uitsmijters en beveiligers die allen een veschtsport beoefenen. Logisch, want het gaat tenslotte om een boksclub. In Duitsland heeft Osmanen Germania naar schatting 1500 clubleden.

De boksclub heeft inmiddels een chapter opgezet in Twente en streeft naar chapters elders in Nederland. Autoriteiten in nederland zouden de club met argusogen bekijken omdat de organisatiestructuur lijkt op die van een internationale motorclub.

Osmanen Germania zegt dat ze geen motorclub zijn. ‘We zijn een boksclub, bedoeld om kwetsbare jongeren te helpen een normale plek te krijgen in de maatschappij. Voor ons hoef je niet bang te zijn.’

Written by Fanatiek

De Fanatiek redactie houdt zich achter de schermen bezig met de laatste ontwikkelingen, ludieke berichten en alternatief nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kickbokser Gokhan Saki daagt Rico Verhoeven uit

Badr Hari

Rechterarm Badr Hari in het verband