,

Inboedel en opstalverzekering

Om je woning te verzekeren heb je een inboedel en opstalverzekering. Een inboedel is voor de inventaris en de opstal is voor het huis. Vergelijk hier woonverzekeringen.

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering zijn de spullen in je woning tegen schade door brand, inbraak en diefstal, storm en water. Ook ben je verzekerd met de spullen die ook bij je woning horen denk maar aan je tuin, de schuur en je wasgoed. Je kan je ook extra verzekeren tegen andere spullen zoals kunst of dure sierranden. Dit heet een kostbaarhedenverzekering. Onder inboedel verstaan ze alles wat je mee kan verhuizen zonder het stuk te maken. Bijvoorbeeld een keuken of badkamer moet je stuk maken voor dat je het mee kan nemen dus dit valt onder opstalverzekering. In Nederland is deze verzekering niet verplicht maar zeker wel aan te raden. Want daarmee zijn je spullen verzekerd mocht er toch iets gebeuren. En dit maakt je toch geruststellender als je op vakantie gaat.

Opstalverzekering

Heb je een koophuis dan raad ik een opstalverzekering aan. Het beschermt je tegen brand, bliksem, storm, explosie en vorst. Want je huis is toch wel waardevol. Dus is het belangrijk het goed te verzekeren. Niet alleen je huis maar ook je garage of tuin is ook verzekerd tegen brand, storm, water en ontploffingen. Glas is er niet in begrepen, hier kan je een extra verzekering voor afsluiten. Dit heet een glasverzekering. Ook vallen bepaalde gevallen niet mee in je opstalverzekering hier moet je deken aan natuurrampen, schimmel en bijvoorbeeld oorlog. Wil je een pakket met meerdere verzekeringen afsluiten is het handig om dit bij een verzekeraar te doen. Het is overzichtelijker elke maand met het betalen. En mocht je schade hebben dan hoef je niet ook maar tegen een verzekeraar te melden. Zonder dat je

Written by Fanatiek

De Fanatiek redactie houdt zich achter de schermen bezig met de laatste ontwikkelingen, ludieke berichten en alternatief nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips voor kinderen met een telefoon

Kies een sim only abonnement